Bine ați venit pe site-ul nostru! Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

SMART CITY EXPO & WORLD CONGRESS 2023

Sursa poză de copertă: Smart City Expo World Congress

La ediția din noiembrie 7-9 noiembrie 2023 a evenimentului Smart City Expo & World Congress (SCEWC), România a participat prin cea mai mare delegație prezentă la un astfel de congres. Delegația organizată de Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București, având un total de 35 de profesioniști, reprezentând un spectru larg de instituții și interese, s-a alăturat dialogului internațional pe teme de urbanism inteligent și dezvoltare durabilă.

Dl. Claudiu Crețu a participat la eveniment în calitate de membru al delegației oficiale. 

Smart City Expo&World Congress este cel mai mare și mai influent eveniment din lume pentru orașe și inovație urbană. În fiecare an, evenimentul adună lideri din cele mai inovatoare companii, guverne și organizații pentru a seta trendul orașelor către un viitor mai bun. Scopul principal este acela de a aduna în același loc idei, expertiză, cazuri de succes privind inovația urbană de pe tot globul și de a da putere orașelor să facă față provocărilor critice cu care se confruntă lumea astăzi.

Poză de grup, Sursă fotografie: Smart City România

Energia și Mediul au reprezentat una dintre tematicile abordate în cadrul evenimentului în contextul efectelor schimbărilor climatice și ale crizei energetice. Au fost supuse atenției participanților abordări inovatoare și soluții tehnologice eficiente pentru a avea orașe și infrastructuri critice reziliente. Tema surselor alternative de energie, decarbonizarea industriilor și circularitatea urbană au fost abordate ca și componente importante pentru atingerea acestui obiectiv. 

Cel mai reprezentativ eveniment al industriei Smart City a fost o sursă de inspirație importantă pentru liderii din toată lumea. A fost un eveniment oportun pentru studiul tehnologiilor urbane actuale și pentru a putea stabili un punct de plecare și a contura o gândire strategică ce ar putea facilita demersuri de dezvoltare și implementare a unor soluții prin care sistemele de încălzire centralizată  să-și aducă contribuția în mod durabil la nivelul comunității.     

Claudiu Crețu: „Soluțiile smart city reprezintă viitorul, iar încălzirea centralizată are nevoie de o trecere de la o gândire liniară, statică la gândirea sistemică pentru creșterea dinamicii și a impactului în sistemul energetic și în comunitate.”
Distribuie aceast articol:

Alătură-te Comunității Cogen România

Cogenerarea: Soluția noastră pentru un viitor sustenabil si eficient energetic