Bine ați venit pe site-ul nostru! Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Zilele Încălzirii Centralizate la Brașov: O Inițiativă Pionieră pentru Eficiență Energetică și Sustenabilitate

Într-o perioadă esențială pentru transformările sectorului energetic, Cogen România, în parteneriat cu Ambasada Regatului Danemarcei în România și Danish Board of District Heating (DBDH), a organizat un eveniment remarcabil: „Zilele Încălzirii Centralizate la Brașov”, desfășurat pe 9 și 10 mai 2022. Acesta a marcat un moment crucial de dialog și colaborare între experți în domeniul energiei, cu o participare impresionantă de peste 80 de specialiști, inclusiv producători, distribuitori de energie termică, reprezentanți ai ministerelor relevante și ai autorităților locale.

Preşedintele COGEN România, Mihai David. Poză realizatăde Buna Ziua Brasov

Un Efort Comun pentru Eficiență și Sustenabilitate

Această inițiativă a venit într-un context în care eficientizarea energetică, investițiile în energie regenerabilă și diversificarea surselor energetice sunt imperative. În acest cadru, sectorul încălzirii centralizate a fost pus sub lupă, evidențiindu-se necesitatea unei abordări inovatoare și durabile. Mihai David, președintele COGEN România, a subliniat importanța momentului:

„Conjunctura internațională ne solicită să luăm decizii dure, dar responsabile, gândind pe termen mediu și lung. Modelul danez de încălzire centralizată poate fi un exemplu valoros pentru România, iar experiența acumulată de Danemarca este un atu important în conturarea viitorului politicilor noastre energetice.”

Modelul Danez: Un Exemplu de Urmat

Pia Zimmermann de la DBDH a evidențiat succesul modelului danez:

„În Danemarca, 65% din gospodării beneficiază de încălzire centralizată, iar 72% din aceasta provine din surse regenerabile cum ar fi solar, eolian, biomasă, biogaz și geotermal.”

Acest exemplu demonstrează potențialul unui sistem eficient și sustenabil.

O Oportunitate Unică pentru România

Evenimentul a reprezentat o ocazie unică pentru companiile și decidenții români de a învăța direct din experiența daneză. E.S. Søren Jensen, Ambasadorul Danemarcei la București, a exprimat entuziasmul său:

„Sunt încântat să găzduiesc acest eveniment împreună cu partenerii noștri de la COGEN România și DBDH. Îmbunătățirea eficienței și extinderea încălzirii urbane sunt esențiale în lupta împotriva încălzirii globale.”

„Zilele Încălzirii Centralizate la Brașov” a fost mai mult decât un eveniment - a fost un punct de inflexiune, un catalizator pentru schimbare și inovație în sectorul energetic românesc. Prin îmbinarea experienței daneze cu viziunea și resursele locale, România poate face pași importanți către un viitor energetic mai eficient și sustenabil.

Distribuie aceast articol:

Alătură-te Comunității Cogen România

Cogenerarea: Soluția noastră pentru un viitor sustenabil si eficient energetic